BLOG
Redirecció de dominis

Redirecció de Dominis – Com redirigir un domini cap a un nou hosting?

19/09/2018
Manteniment
5/5 (3)

Existeixen múltiples necessitats de redirecció de dominis cap a un hosting o simplement redirigir un subdomini cap a un hosting nou. Per exemple, molts clients quan iniciem el projecte web, tenen comprat el domini però sense associar-hi cap allotjament. Altres necessitats poden ser, la configuració d’un subdomini allotjat a un altre hosting o per proves/test de noves web o funcionalitats.

¿Com redirigir un domini cap a un hosting nou?

La redirecció és molt senzilla de realitzar, però cal entendre bé que significa una redirecció.

Un domini correspon a un nom normalment curt que defineix el nom de la nostra empresa/marca/projecte i que s’utilitza a escala mundial perque els usuaris accedeixin a la nostra pàgina web i serveis digitals.

Associat al domini, hi ha una sèrie d’entrades DNS que defineixen a quina ip pública s’associarà el nom de domini. Així quan posem la direcció del domini al nostre navegador, aquest fa una resolució DNS (consulta quina IP pública i per tant a quin servidor correspon aquest nom).

Existeixen diferents tipus de DNS com poden ser A, TXT, MX…que serveixen per definir diferents serveis. Per exemple els tipus MX s’utilitzen per definir els servidors de correu d’aquell domini concret.

Així doncs, els DNS són una associació de nom de domini + servei + ip pública.

Passos a seguir per redirigir un domini

Per tal de redirigir un domini cap a una nova IP pública corresponent al servei d’allotjament web o hosting, haurem de fer-ho de la següent manera:

  1. Accedir al panell de control del nostre proveïdor de domini.
  2. Editar el registre DNS.
  3. Crear o editar l’entrada A
  4. Definir a quina IP pública ha de resoldre.
  5. Aplicar i esperar fins a un màxim de 24 hores perqué es propaguin els registres.

Consells per utilitzar en la redirecció de dominis

  • Si l’editor de DNS ens deixa posar el temps de refresc del DNS posar-lo a 5 min per forçar el canvi de DNS a partir de 5 min.
  • Podem utilitzar la comanda ipconfig /flushdns desde el CMD de Windows per forçar el refresc del DNS del nostre ordinador.
  • Es pot consultar a mxtoolbox.com si els canvis s’han realitzar correctament, ja que cada proveïdor d’Internet (Telefónica, Orange, Google…) Tenen un temps de referesc dels registres DNS Mundials diferents.

Si teniu la necessitat de fer una redirecció de dominis i no us en sortiu, no dubteu en contactar amb nosaltres per ajudar-vos!

QUÉ T'HA SEMBLAT?
comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *