BLOG
Gestionar una web

Quina és la manera més fàcil de gestionar una web?

15/05/2018
Programació
3.5/5 (2)

A la majoria de nosaltres ens costa molt aprendre nous llenguatges (idiomes, tecnològics).
O no tenim temps per dedicar-hi o comencem i en deixar-ho estar un temps després no recordem allò que havíem après.

I en el cas de les webs, quan un usuari ha de gestionar el contingut de la seva web, com per exemple les entrades d’un blog, pàgines o la part de l’administració, li pot passar exactament el mateix.

Per tal que aquestes tasques no siguin tan feixugues, des de l’Agencia El Corriol utilitzem un sistema de gestió frontal (frontend) amb el gestor de continguts WordPress. Així l’usuari pot crear nou contingut, esborrar-lo i fins i tot editar-lo sense haver d’entrar a l’administració.

Gestionar les entrades de una web vía frontend

Per tal de solucionar el problema de tenir d’entrar a l’administració i tenir que recordar com fer els diferents passos per entrar contingut, el que fem és crear una administració des de la mateixa web. Mitjançant aquesta administració el propietari de la web pot afegir noves entrades, editar-les o esborrar-les.

gestionar web

En l’anterior imatge podem veure que es pot afegir un accés a la mateixa pàgina d’inici de la web. Fent click a “login” apareix un formulari per registrar-se i un cop registrat, l’usuari que tingui les claus d’accés té una administració pròpia on pot crear una entrada, mirar com ha quedat un cop creada, editar-la, duplicar-la o eliminar-la.

Com podem veure en aquest exemple, l’usuari té la possibilitat de treballar amb diferents tipus d’entrades que pot gestionar des de el seu compte.

Tot aquest sistema de gestió es pot definir per tal que només es vegi si l’usuari és l’administrador o per un conjunt d’usuaris determinats. Això fa que es pugui limitar quines accions pot fer un usuari en funció de les dades d’accés que tingui (limitar la creació de entrades per número, definir qui pot editar les entrades, esborrarles, crear un producte per vendre, etç).

També podem fer que per tal que aquesta persona es pugui registrar, necessiti pagar per fer-ho i així poder gaudir de totes aquestes opcions.

Gestionar frontalment altres parts de la web

Mitjançant aquest sistema podem gestionar altres parts de la web que són complicades d’utilitzar dins de l’administració.

sistema administración web

El cas que presentem d’exemple es una immobiliària. Necessitava poder gestionar tota la web via frontal. Un cop entren les seves dades d’administrador, apareix un menú on poden gestionar tota la web, com podem veure a la part superior de la imatge.

Si s’edita alguna propietat, apareix el sistema de gestió que podem veure a la següent imatge:

campos administracion web

I es pot gestionar l’slider de cada propietat, el pla on s’indica la posició de la propietat, les diferents característiques del cercador i de la propietat. També poden activar o desactivar les propietats i així fer-les visibles o no a la web, com es pot veure a la primera imatge d’aquesta secció. Fins i tot, alguns paràmetres, un cop omplerts, apareixen directament a l’anunci sense necessitat d’escriure’ls, tan sols escollint l’opció desitjada.

En resum

Com hem pogut veure, WordPress no ha de ser tant sol una eina de gestió mitjançant l’administració.
Amb els coneixements pertinents, podem convertir aquest gestor de continguts en un sistema de gestió frontal (frontend) perquè tant el propietari de la web com el tipus d’usuari que nosaltres desitgem que puguin controlar la seva web sense tenir que entrar al backend.

QUÉ T'HA SEMBLAT?
comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *