BLOG
dissenya una newsletter

Què és i com es dissenya un newsletter?

10/04/2018
Disseny gràfic
5/5 (2)

Suposo que molts heu sentit a parlar del butlletí o newsletter. Si el teu negoci té un web ben desenvolupat, aquest article et pot interessar per situar-te de forma senzilla sobre aquest tipus de canal de comunicació i com pot millorar la teva perspectiva online. Però anem per passos.

Què és un Newsletter?

Un newsletter o butlletí informatiu és una publicació digital que s’envia al correu electrònic periòdicament, un cop per setmana, cada quinze dies o cada mes, per exemple.

A partir d’una llista de subscriptors al nostre butlletí, enviem aquest tipus de correu electrònic més visual: per informar de les últimes novetats, dels productes destacats, etc. Amb l’objectiu que arribin a la nostra web i interactuïn.

Què són i com s’aconsegueixen els subscriptors?

Els subrsciptors són els seguidors més fidels. Per a subscriure’s podem trobar al web un petit formulari, en un pop-up o al lateral d’un Blog (sidebar), uns camps on escriure el correu, el nom i el botó d’enviar per fer-se seguidor.
Si el teu producte és bonic visualment, si ets un bon redactor, si ofereixes contingut de qualitat i original, depenent de tots aquests factors, serà més fàcil aconseguir seguidors. Cal motivar-los en els nostres missatges de comunicació, recordar-ho tant en tant.

Un truc perquè els teus usuaris decideixin fer el pas de vincular-se en aquest nivell amb la teva marca, és donar alguna cosa a canvi de la subscripció. Per exemple: si t’inscrius et regalo el 10% de descompte en la teva primera compra.

La majoria de marques professions treballen les xarxes socials amb regularitat i aconsegueixen difondre el que fan, acostar-se al seu públic, visites a la web, etc. Però això no vol dir que generin transaccions, per exemple, no tota la gent que veu una publicació a Facebook li interessa el que veu.

Per això és important destacar el potencial d’una bona llista de subscriptors, persones a qui els interessa el que dius de veritat. Aquest tipus de client cal cuidar-lo i donar-li el valor que es mereix.

Sergio Ramirez diu en aquest article que el newsletter serveix principalment per incrementar vendes, fidelitzar o incrementar visites.

Com es prepara un Newsletter?

Hi ha diferents programes per fer newsletter gratis, nosaltres recomanem MailChimp i Mailpoet, les dues són senzilles d’utilitzar i d’entendre. T’ofereixen plantilles visuals per crear campanyes que s’envien a les teves llistes de subscriptors.

Per començar a fer un butlletí, instal·la MailChimp (per exemple) a la teva web, i després entres al seu web oficial des d’on pots gestionar tot el procés de creació, és bo que estigui fora del web per què ens protegeix d’atacs i ens allibera de lentitud.

Un cop estàs dins de MailChimp és tot bastant intuïtiu, a més està ple de tutorials que expliquen com gestionar-ho.

Com es dissenya un Newsletter?

Per fer un butlletí que funcioni bé cal dissenyar abans una estratègia. Depenent de la informació ordenarem el contingut d’una manera o una altra.

Per exemple, si només vull parlar d’un tema concret, dissenyaré el butlletí potenciant una sola informació, però si prefereixo destacar tres temes al mateix nivell, el disseny serà un altre.

Primer pensa a qui et dirigeixes i després que vols destacar. Nosaltres dissenyem plantilles de Newsletter i les deixem a punt perquè el nostre client només hagi de modificar la informació. És una forma fàcil de treballar, ja que deixem els newsletters personalitzats al màxim.

MailChimp no dóna moltes possibilitats al disseny, per això és important escollir bé les imatges, que com sempre, són el 70% de l’impacte. Si les personalitzes amb detalls de branding digital, marcaràs la diferència. La gent cada vegada llegeix menys, siguem realistes.

A partir d’aquí fem una cosa ben pensada i impactant, menys és més. Un missatge ben desenvolupat i unes imatges potents poden aconseguir més vendes de les que creus.

Estàs preparat per fer el pas d’arribar a la bústia de correu electrònic dels teus clients?

QUÉ T'HA SEMBLAT?
comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *