Primers passos per crear una marca

16/01/2018 – Disseny gràfic – 5/5 (1)

Si volem posar-nos a treballar en un projecte, està bé tenir clar els punts a seguir, saber què és important, què li hem de demanar a un professional, etc. Aquest article ens situa en els primers passos per crear una marca o actualitzar la que ja tenim.

Tots hem sentit parlar de la Identitat Corporativa i sabem més o menys que vol dir, però anem a definir millor el concepte per entendre que necessitem com a client:

La Identitat Corporativa és la visió global: filosofia, valors, estil de comunicació, productes i serveis. És l’estratègia, el fil conductor de la marca per donar-li coherència i significat.

La Imatge Corporativa és la visió més concreta, el resultat d’unir els conceptes i els productes, les precepcions i les experiències de client.

Quins són els primers passos per crear una marca?

El primer pas és entendre la diferència entre començar un projecte nou o si ja tenim un negoci i volem actualitzar-ne la identitat.

NECESSITES FER UN DISSENY DE MARCA?

Si aquest és el nostre cas, hem de començar de zero un projecte. Caldrà decidir que volem comunicar, i representar-ho amb una identitat visual i verbal que ens identifiqui. També hem de saber els suports que necessitarem, ja que cada projecte és diferent. Començar de nou, és una part molt emocionant si ets una persona emprenedora.

VOLS FER UN REDISSENY DE LA MARCA?

No sempre cal començar de zero. Si ja tenim una bona reputació i som coneguts per la marca però ha quedat poc actual o obsoleta, cal plantejar-se si és el moment de renovar-se. Redissenyar significa actualitzar la marca, renovar-se. Cal no perdre tot el que s’ha treballat fins ara.

BRIEFING O MEMÒRIA DEL PROJECTE

Per començar bé un projecte cal deixar per escrit una memòria, en disseny gràfic en diem Briefing. El Briefing és una de les eines fonamentals amb què treballem les agències de comunicació i màrqueting. Es tracta d’un document sobre l’empresa client on es recull la informació més rellevant d’aquesta per poder comprèn el projecte. Entenem el projecte i les seves necessitats mitjançant el Briefing, no és ni més ni menys, que el punt de partida.

NAMING O CERCAR EL NOM

Si comencem un disseny de marca, aquesta part serà clau en tot el projecte, desenvolupar el procés creatiu per obtenir un nom que funcioni. Sembla fàcil no? Has provat fer-ho tu mateix? És una de les parts més importants del projecte, sense un bon nom, pot no funcionar cap de les altres parts, per això t’aconsellem que ho facis amb un professional.

Aquestes són les parts principals per iniciar una identitat corporativa.

– Entendre la diferència entre dissenyar o redissenyar una marca.
– Redactar una memòria sobre el projecte conegut com Briefing.
Naming: trobar un nom funcional que ens identifiqui.

Entendre els conceptes principals ens ajuda a entendre millor que necessitem demanar-li a un professional i no deixar-se cap pas. Una cosa important, és saber que una marca no es un logo.

Please rate this

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Logotip El Corriol

BLOG ORGÀNIC DE COMUNICACIÓ I TECNOLOGIA

Us proposem el millors recursos relacionats amb el disseny gràfic, el disseny de pàgines web, programació web i marketing online.

Segueix el nostre blog

Conecta amb la Comunicació Digital

Categories

Últimes Entrades

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *