BLOG
Responive

¿Quina es la importància del disseny adaptatiu (responsive)?

13/07/2018
Programació
5/5 (1)

Des de fa algun temps, els aparells com el mòbil o les tauletes són molt comuns a dintre de la nostra vida. Molts cops al dia els utilitzem per a obtenir informació, obrir alguna aplicació, per trucar o enviar un missatge.
Cada cop que mirem una web en un d’aquests aparells, hem de pensar que a darrere hi ha una feina per tal d’adaptar aquesta web a les diferents mides ( i són moltes les possibles) que tenen aquests aparells.
En aquesta entrada us comentarem perquè és important adaptar les webs a les diferents mides dels nostres aparells (disseny responsive), quins mètodes tenim per adaptar la nostra web i quin és el seu futur.

Que es el disseny adaptatiu ( o responsive)?

El disseny adaptatiu (o responsive) és la creació d’un sistema (pot ser una web, una aplicació,..) que reacciona a la mida del dispositiu amb el qual l’usuari està mirant la web i s’ajusta a la mida de pantalla.

Quins són els beneficis del disseny responsive?

El primer de tots és que qualsevol usuari podrà tenir una experiència completa en qualsevol dispositiu.

El segon és que, en funció del mida de la pantalla, podem definir quin contingut es mostrarà, sempre tenint en compte que sempre s’ha de veure la suficient informació per tal que no es perdi cap informació important.

El tercer benefici és que encara el dia d’avui, hi ha moltes empreses que encara no tenen la seva web preparada pel responsive.

Finalment, però no menys important, a causa de l’actualització que ha fet Google en el posicionament de les webs en el seu cercador, les webs que són responsive, és posicionaran millor que les que no ho siguin. Mètodes per adaptar la nostra web.

Mètodes per adaptar la nostra web

Tenim dos mètodes per adaptar la nostra web:

  • Mitjançant un disseny dinàmic, on el nostre HTML i CSS és diferent per una mateixa pàgina. Les pàgines reconeixen el dispositiu en el qual s’estan mostrant i serveixen el codi correcte.
  • Mitjançant un lloc web totalment independent. En funció de l’aparell on l’usuari estigui veient la web, aquest modificarà l’URL per tal de presentar la versió necessària.

Tot i això, Google recomana el mètode del disseny dinàmic en lloc del lloc web independent, ja que Google podria considerar aquest segon mètode com a contingut copiat.

El futur del disseny responsive

A causa de la proliferació de dispositius de última generació, com per exemple els Smart Watch o rellotges intel·ligents, la mida de pantalla s’ha reduït molt, es pot fer molt difícil fer una bona presentació de la nostra web. Així que una solució que s’està estudiant és crear una interfície basada en comandaments d’àudio per la navegació pel lloc web.

Un altre cas que haurem de tenir en compte a curt-mig termini serà l’adaptació de les nostres webs als nous dispositius de realitat virtual que ja estan apareixent al mercat. Com en aquestes plataformes es pot desplaçar “flotant” per aquest espai virtual, haurem d’adaptar els controls de la web a aquests mons.

Conclusió

Avui dia, tenir una web que s’adapti a un ordinador, una tablet i un mobil no és necessari….és vital. El disseny adaptatiu ens ajuda a augmentar l’abast dels nostres usuaris o dels nostres clients potencials.

Des de elcorriol tenim molt en compte aquest aspecte i podeu veure com els nostres dissenys s’adapten a tots els dispositius en l’apartat de projectes de la nostra web.

QUÉ T'HA SEMBLAT?
comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *