BLOG
Com portar les xarxes socials

Com portar les xarxes socials del meu negoci

20/03/2018
Seo
5/5 (2)

Per on començo si vull activar les xarxes socials de la meva empresa?

Actualment, la majoria de gent ja és conscient de la importància d’una empresa a les xarxes socials. Per això, saber com portar les xarxes socials del teu negoci pot generar canvis positius al teu projecte, ara mateix les empreses fan el pas i confien en un professional de les xarxes per gestionar bé aquesta part tan visible a Internet.

Nosaltres, com sempre fem, et suggerim que confiïs en un professional del sector. El més important per iniciar-se, és una estratègia definida, amb els objectius marcats segons un anàlisi de competència, un estudi de mercat, un estudi complet sobre la nostra marca, etc.

A partir d’analitzar i comprendre l’entorn, es decideix l’objectiu que tindrem a les xarxes: aconseguir seguidors, donar-nos a conèixer, vendre més, obtenir més visites al nostre web, etc. Així que no és res fortuït ni que es pugui fer sense pensar, si no decideixes per on començar la teva estratègia, tens el risc d’anar a la deriva: no crear impacte, no vendre, no aconseguir seguidors, i això frustra.

Què vol dir que em portin les xarxes socials, què significa com a client?

Què et portin les xarxes significa contractar un community manager o responsable de comunitats perquè defineixi una estratègia i comenci a publicar contingut d’interès, que respongui a qualsevol usuari que ens escrigui, en general, que dediqui cada dia una estona a les nostres xarxes.

El que no pot fer un community és inventar-se el contingut o parlar de temes que desconeix. Això vol dir que el client ha de posar de la seva part, passant text i imatges per després poder-les convertir en pulicacions. Com a client cal ser conscient que tenir unes xarxes socials que funcionin significa implicació i compromís per part seva. Per no parlar de la constància, no podem publicar sis mesos sí i sis mesos no, cal estar present i ser constant.

Quines xarxes utilitzo pel meu negoci?

El típic plantejament del principi d’iniciar les xarxes pot ser: obro compte a totes les xarxes socials i les vaig actualitzant, així arribaré a tothom … No és tan fàcil. Al contrari, generar contingut interessant en tants canals és molt complicat.

El plantejament té més a veure amb:

  • En quina xarxa està més present el meu públic objectiu?
  • Si venc objectes visualment potents, Instagram o Twitter? Instagram.
  • Si publico articles sobre crítiques de llibres, Twitter o Instagram? Twitter.
  • ¿Perfil o pàgina de Facebook? Si ets empresa, pàgina.

Es millor pensar, que valen més dues xarxes ben gestionades i de qualitat, que no estar a totes les xarxes i tenir-les mal desenvolupades. Triar bé quina ens funcionarà, és fonamental.

Identitat digital i verbal

Quan veiem marques que saben crear una identitat visual a les seves xarxes, és quan veiem que saben el que es fan. Em refereixo a aquestes imatges que caracteritzen tant a una marca, a la identitat visual que la representa. No és el mateix tenir capçaleres de Twitter o Facebook potents que expliquen alguna cosa important, que una imatge robada a Google que no comunica res i està pixelada.

Quan la imatge està tractada per un dissenyador es nota, es poden preparar gràfics, perfils, imatges, etc. perquè pugui gestionar el client fàcilment. Els petits detalls faran una marca més o menys  professional a les xarxes.

Us deixo l’enllaç d’aquestes marques que treballen molt bé la identitat visual a Instagram creant una personalitat cracterística i única:

 

La identitat verbal respon a: com ens dirigim al nostre públic objectiu? Quina forma de comunicació fem servir, si parlem de tu o de vosté, ser coherents i tenir el mateix to per als nostres usuaris. La identitat verbal ens ajudarà a generar confiança, que és una dels reptes de la comunicació on-line.

Saber utilitzar les xarxes socials pel teu negoci és clau

No es pot pensar que per tenir xarxes, estem a les xarxes.
Cada xarxa social té una finalitat, conèixer-les i saber triar la que ens convé i com gestionar-les, és clau.

Són una eina que ben utilitzada, pot generar beneficis econòmics, millorar-nos la reputació on-line, ens poden ajudar a trobar una feina, enfonsar-nos si fem un comentari que no toca, convertir-nos en influencers, etc.

Saber utilitzar el seu poder i mesurar-lo (analítica) ens aproparà a la gent. En un món fred com és Internet, les xarxes han aconseguit unir i conectar desconeguts, però de la mateixa manera ha banalitzat la comunicació. De nosaltres depèn el seu ús com a persones i als negocis.

QUÉ T'HA SEMBLAT?
comparteix
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *