BLOG
Botigues online

7 punts imprescindibles per crear la teva Botiga Online

02/05/2018
Disseny gràfic · Programació · Seo
4/5 (4)

Per tenir èxit en la implementació d’una botiga online pel teu negoci cal saber quins són els punts més importants. En aquest article us explicarem 7 punts imprescindibles, que s’han de tenir en compte a l’hora de crear una botiga online.

Tenir una botiga online és com obrir un punt de venda a la “ciutat” d’Internet o obrir un nou canal de venda amb unes “normes” pròpies.

És molt semblant a obrir una botiga física a qualsevol lloc del territori. En aquest cas és important triar bé el lloc i local depenent del producte que volem vendre. Però també saber la inversió que podem fer. Per així aconseguir tenir un retorn de la inversió i tenir beneficis al més aviat possible.

El mateix passa amb una Botiga Online o E-Commerce. Hem de tenir clar certs aspectes que ens faran veure si és viable tenir una Botiga Online o no, a part de les ganes que en tinguem.

A continuació us detallem els 7 punts més importants que s’han de tenir en compte a l’hora d’obrir una botiga online.

1. Competència i referents dels nostres productes

Com a tots els negocis, haurem de conèixer bé quina és la nostra competència i com treballen a Internet la venda dels seus productes.

En concret dins el món de l’Ecommerce, ens fixarem com està posicionada la nostra competència als cercadors. Mirarem quines paraules clau utilitzen per posicionar els seus productes o categories.

Com més competència hi hagi en les paraules clau que utilitza la gent per trobar els nostres productes, més ens costarà arribar a les primeres posicions als buscadors.

Per tant haurem de dedicar més esforços, tant tècnics com econòmics per intentar posar-nos per davant.

Com més amunt estiguem en els buscadors més visites tindrem i normalment més visites es tradueix en més vendes.

A part de revisar la competència, és important fixar-se en referents o empreses que ens agraden com treballen. Ens podem fixar en diversos aspectes com poden ser, el disseny, com es dirigeixen al públic… Podem agafar idees i tenir en compte certs detalls tècnics, de màrqueting i altres estratègies per implementar-les a la nostra botiga online.

2. Control d’estoc i connexió amb ERP o eines de gestió del comerç.

Un punt clau per l’èxit i l’optimització dels processos interns, és el control d’estoc, i alhora, la connexió amb les eines de gestió existents.

Si els nostres productes només els venem a través de la Botiga Online, el control d’estoc és fàcil de configurar, ja que només el tenim a un lloc (tindrem un sol magatzem).

El problema bé quan ja tenim una botiga física on venem els nostres productes al públic. D’alguna manera haurem de tenir sincronitzades o lligades les quantitats que tenim disponible per vendre a Internet. De tal manera que si es compra un producte a la botiga física, aquesta es resti de la botiga online i al revés.

Aquesta problemàtica s’ha de tenir clara de bon començament i serà un factor clau a determinar abans de la implementació de la botiga online i anirà lligada a moltes decisions inicials.

El mateix passa amb els programes de gestió interns o ERPs. Moltes empreses tenen programes de gestió per factures, proveïdors, comandes de venda, control de magatzem i comptabilitat. Per tant a l’hora de crear la nostra botiga online, haurem de tenir en compte si necessitem connectar-ho a aquests programes de gestió interns existent.

Hem de tenir clar com s’integrarà tot per tal que el funcionament sigui el més simple, optimitzat, adaptable i eficaç possible. Per tal d’agilitzar tots els processos des de la venda d’un producte fins a la facturació i comptabilitat.

3. CMS per botigues online (Woocommerce, Prestashop, Magento, Shopify, plataforma online…)

Per implementar una botiga online, existeixen molts gestors de continguts especialitzats. El més utilitzats són Prestashop, Magento i WooCommerce (WordPress). A part d’aquests gestors de continguts existeixen moltes empreses que tenen el seu propi gestor, com per exemple Shopify.

Quin és el millor gestor de continguts per crear una botiga online? Doncs depèn de les característiques de cada botiga.

Els factors principals per decidir quin gestor de continguts triar, són els següents:

 • Nombre de productes i categories
 • Facilitat d’implementació
 • Nivell de programació necessari
 • Multiidioma
 • Multibotiga
 • Gestió fàcil
 • Integració amb programa de gestió existent.
 • Servidor propi, allotjament compartit o servei al núvol

En un altre article exposarem les diferències, els avantatges i inconvenients dels gestors de continguts per botigues online més utilitzats.

4. Disseny botiga online i experiència d’usuari

El disseny en les botigues online és molt important per tal que l’experiència d’usuari sigui la millor.

A continuació us exposem alguns consells que hauria quan implementem o programem una botiga online pel que fa al disseny i l’experiència d’usuari:

 • Disseny del catàleg de producte net i amb tota la informació necessària.
 • La pàgina de producte ha de ser atractiva, tenir totes les característiques necessàries i clares.
 • Tenir bones fotos de producte.
 • Procés de compra àgil.
 • Informació de confiança (enviaments, retorn de producte, garantia) molt clars i visibles.
 • Les plantilles de correu i totes les comunicacions també formen part de la imatge corporativa.

5. Mètodes de pagaments per botigues online

Els diferents mètodes de pagament que oferim, és un altre factor important. Existeixen múltiples plataformes de pagament, amb targeta, transferència bancaria, paypal, passarel·les externes…

Per tal de decidir quins mètodes de pagament hem de tenir disponibles a la nostra botiga online, podeu utilitzar les següents premisses:

 • Facilitar diversos mètodes als nostres clients, mínim 2 mètodes de pagament.
 • Tenir clares les comissions de cada servei que haurem de pagar per els diferents serveis.
 • Dificultat d’implementació a la botiga online.

6. Mètodes de transport i preparació d’enviaments

Els mètodes de transport són importants perquè els clients puguin rebre aquell producte quan el necessiten i en bon estat.

És un factor important que el client valora molt a l’hora de decidir si compren a la vostra botiga online o a la competència.

Hem de tenir en compte que haurem de ser prou àgils per preparar els paquets i que dependrà molt del control d’estoc que tinguem i el sistema de magatzem que utilitzem.

En base això podrem oferir l’enviament de productes amb més o menys urgència i temps entre la compra i la recepció del producte.

Per botigues petites, amb poc volum de vendes, recomanem definir un horari de preparació de paquets i de recollida per part del transportista.

Per exemple, les comandes fetes abans de les 18 h de la tarda, s’haurien de preparar per ser recollides a les 19 h del mateix dia i entregades durant les 24 h següents.

Tots els mètodes d’enviament, temps d’entrega i preus, s’han de deixar ben clars. A més recomanem anar-ho recordant en els diferents parts de la web, per tal que el client tingui clar que li arribarà el producte quan el necessita.

7. Màrqueting online i fidelització del client

Com a tota botiga, sigui física o virtual, necessitem una estratègia de màrqueting. Aquesta s’hi d’executar des del principi. Però heu de ser realistes perquè les pugueu dur a terme. No té sentit crear un blog per promocionar els productes i que no s’utilitzi.

A part de l’estratègia de màrqueting, un punt clau en les botigues online és la fidelització del client. Que el client recordi que aquell producte el va comprar a la teva botiga i hi torni a buscar més coses.

Per això és important mantenir el contacte amb el client. Podeu utilitzar les comandes de venda o les factures, per informar de novetats en productes o donar avantatges en fer-se un compte d’usuari. Oferir descomptes limitats per temps, per motivar la compra.

 

En pròxims articles intentarem detallar cada un dels punts. Així anirem aprofundint en idees, consells i millores per fer a la nostra botiga online. Us animem a ser emprenedors i apostar per la venda online. Des de l’Agència El Corriol podem ajudar-vos en tot el necessari per crear la vostra pròpia botiga online.

Si voleu més informació o aclariment sobre aquest article, no dubteu en contactar amb nosaltres o deixar algun comentari.

QUÉ T'HA SEMBLAT?
comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *