BLOG

10 consells per utilitzar millor Instagram

22/01/2020
Disseny gràfic
5/5 (4)

Instagram té actualment uns 1000 milions d’usuaris mensuals. És ara mateix, la xarxa social més utilitzada després de Facebook. Sabem més o menys com utilitzar-la, però realment la coneixem? Avui us expliquem alguns consells de com gestionar-la millor.
Tot i que hem de tenir present que l’algoritme no para de canviar, i el que un dia es penalitza, després ja no…

1. UTILITZA BÉ LES ETIQUETES

Quan veiem una publicació amb moltíssimes etiquetes a sota, no les llegim totes, a vegades ens informen de coses no relacionades i deixen de tenir sentit. Les etiquetes a Instagram han de ser:
– Concretes i relacionades amb la imatge.
– Utilitzar-ne algunes de tendència sempre pot anar bé.
– Primer una descripció de la foto i després les etiquetes.
– El màxim és 30 hastags per publicació, però jo soc més de qualitat que quantitat. Sembla que amb 7-9 en fem de sobres: pensa bé les etiquetes!

2. NO T’ETIQUETIS A TU MATEIX

No he trobat informació relacionada amb aquest tema. Però penso que no té molt de sentit, fer una publicació des d’un compte i etiquetar el mateix usuari. No li veig el sentit. Si algú li veu, o sap en què et fa millorar, ho podem parlar als comentaris.

3. COM FUNCIONEN ELS ENLLAÇOS?

Aquesta xarxa social, des del seu naixement, té molta cura dels enllaços i l’spam que aquests podem generar. Per això, deixa crear-ne pocs i els converteix en valuosos:
Enllaç a la biografia del perfil. El que moltes vegades anomenen “Link a bio” fa referència a l’únic enllaç que tenim tots els usuaris d’Instagram, el que està just al perfil i el podem editar fàcilment. Aprofito per dir que soc una enamorada de la preciosa paraula enllaç, enllaç, enllaç, no link.
Enllaç a les històries o stories. Aquest tipus d’enllaç està reservat només als comptes amb un gran nombre d’usuaris.
Enllaç al producte de la botiga online des de l’etiqueta d’Insatgram. Això és força nou, però és una maravella per tots aquells que es dediquen al comerç electrònic.

4. ETIQUETAR PRODUCTES

Aquest és un recurs molt útil per una botiga online! Des de la pàgina d’empresa de Facebook tens la possibilitat de tenir un apartat dedicat a la botiga. Crees un nou producte i poses tota la informació al respecte: nom, pes, preu, enllaç per poder-lo comprar a la web, etc. Després, si publiques una foto del producte a Instagram, pots etiquetar-lo relacionant-lo amb Facebook, el resultat és un resum d’informació amb un enllaç directa a la nostra botiga online.

5. UTILITZA LA UBICACIÓ

Per situar a l’usuari, ubicar on es fa la publicació és un bon sistema per informar. També podem utilitzar els hastags per parlar del lloc on som. De fet, al cercador tens la possibilitat de cercar per hastag o per ubicació.

6. CUIDA LA BIOGRAFIA

La biografia del perfil és la primera impressió que tenim d’un usuari. Sigues concret, directe i utilitza un to que et representi. La foto de perfil, el nom d’usuari, la primera frase, són molt importants. Una de les coses que cal tenir més presents és que els usuaris que arribin a la vostra biografia, entenguin en dues línies qui ets i que fas.

La qualitat de les imatges és un 80%.

7. NO BOMBARDEGIS AMB PUBLICACIONS

Pobres usuaris innocents. No t’han fet res perquè durant un dia siguis capaç de llençar 10 publicacions i després desapareixis d’Instagram una setmana. No és gens bo pel teu públic que aprofitis el dia lliure per estar a les xarxes socials. Si és per falta de temps, el gestor Hootsuite et pot facilitar la vida, ja que et deixa programar les publicacions. Té algunes restriccions si no pagues, però està molt bé per projectes petits i mitjans.

8. CUIDA ALS TEUS USUARIS

Interactua tot el que pugis amb els teus seguidors. Respon sempre, sigues agraït i estigues present en general. Està bé que els observis i els hi diguis “m’agrada” tu també.

9. SEGUEIX UN ESTIL DE MARCA

És molt important reforçar la idea de la teva marca a les xarxes socials. Instagram és un lloc ideal per crear identitat. Si quan mires el conjunt de les imatges de les teves publicacions tenen una mateixa presència, cuidada i unificada és que estàs fent les coses bé, sinó, frena i planteja que has de canviar.
Un dissenyador gràfic et pot ajudar a definir bé el teu estil i després aprendre a gestionar-lo tu. En aquest article t’ho explico millor.

10. UTILITZA LES ESTADÍSTIQUES

Si tens un negoci, dono per suposat que ja tens un perfil d’empresa. Espero que siguis conscient de les possibilitats que donen les estadístiques per saber com resulten les publicacions. Investiga sobre com saber que passa a darrere de la teva pàgina i llavors podràs valorar com va la teva estratègia.
No hi ha veritat absoluta sobre estratègies, s’han de mesurar els resultats per poder valorar si funciona o si hem de començar de nou.

Community manager al Baix Empordà

Ja sabem que en molts casos “tot val diners” i que “ja m’ho faig jo”. Però buscar un professional que et dissenyi una estratègia i t’ensenyi a gestionar-te les xarxes socials, no és mala idea.

Pàgina web al Baix Empordà

Les xarxes són l’eina que vincula els teus clients a la web, el veritable aparador del teu negoci o marca personal. Si cuides totes les parts, obtindràs els resultats. De què et serveix un Instagram molt bonic si després no tens web? Quina confiança dóna?

QUÉ T'HA SEMBLAT?
comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *